Augusztus 9-ig lehet jelentkezni a jubiláns házaspárok hálaadására

2018. július 22. (vasárnap) 8:00

2018. szeptember 1-jén, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szervezők szeretettel hívják és várják azokat a Győri Egyházmegye területén élő házaspárokat, akik római katolikus templomban történt házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60., 65.). Jelentkezni augusztus 9-ig lehet a lakóhely szerint illetékes plébánián. A szentmisét követően a főpásztor vendégül látja a jubiláló házaspárokat a Püspökvárban.

Lengyel kamarakórus adott hangversenyt Nagycenken

2018. július 20. (péntek) 8:00

Ezekben a napokban tartott koncertet a nagycenki Szent István-templomban, a Tízforrás Fesztivál keretében a strzyżów-i kamarakórus (Strzyżowski Chór Kameralny). A hangverseny előtt a település plébánosa, Szalai Gábor atya köszöntötte az egybegyűlteket. 

Csehországba zarándokoltak az agyagosszergényi hívek

2018. július 12. (csütörtök) 8:00

Július 2. és 4. között került sor az agyagosszergényi hívek csehországi zarándoklatára. A zarándoklat első állomása a příbrami Szent Hegy volt, ahol szentmisét celebrált a zarándoklat vezetője, Szarka Gábor plébános atya. A zarándoklat második napján a résztvevők ellátogattak a prágai Szent Vitus-székesegyházba, majd a kármelita kolostorhoz tartozó Győzelmes Mária-templomban található Prágai Kis Jézus szobránál imádkoztak és szentmisét ünnepeltek. Ezt követően Karlovy Vary, Velké Popovice és Český Krumlov nevezetességeivel ismerkedtek meg. A zarándokok Ausztrián keresztül, fáradtan, de élményekkel gazdagon tértek vissza Agyagosszergénybe.

Veres András megyéspüspök megáldotta a győrsövényházi Jó Pásztor szobrot

2018. július 11. (szerda) 9:00

Június 24-én, a győrsövényházi Keresztelő Szent János-templomban búcsúi szentmisét mutatott be Veres András győri megyéspüspök, majd megáldotta a Magyar Képzőművészeti Egyetem két művésztanára, Káldi Richárd és Szemerey-Kiss Balázs, valamint két hallgatója, Gheorghita Borbála és Zomborácz Tamás által restaurált Jó Pásztor szobrot. A helyreállítást a Franz és Gertrud Schenzinger Alapítvány támogatta. A Jó Pásztor szobrot a német nemzetiségű Husz János készíttette hálából 1921-ben, amikor halottnak hitt fia, József  hazatért  az orosz hadifogságból. 

Magyaróvári karitászosok nyári fesztiválokon

2018. július 11. (szerda) 8:00

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia karitászcsoportja a közelmúltban két rendezvényen is részt vett. A június 23-án Mosonmagyaróváron megrendezett Voluta Nemzetközi Vízifesztiválon „lelki fröccsöt” osztottak. A jelképes mennyiségű bor és szóda mellé egy-egy szentírási szakaszt kaptak ajándékba a vendégek. 

„Mindenkinek mindene lettem" (1Kor 9,22) – Winkler Zsolt atya ezüstmiséje Öttevényen

2018. július 9. (hétfő) 8:00

Június 24-én, az öttevényi templom búcsúnapján, Keresztelő Szent János ünnepén Winkler Zsolt plébános atya ezüstmisét mutatott be, amelynek keretében pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából adott hálát. A szentbeszédben Németh László általános püspöki helynök szólt a hívekhez. A szentmise végén Winkler Zsolt atya ezüstmisés áldásban részesítette a megjelenteket. 

Várja a hallgatók jelentkezését a Szent László Katolikus Szakkollégium

2018. július 6. (péntek) 7:00

A győri Széchenyi István Egyetemen tanulsz ősztől? Ha szeretnél egy vidám, segítőkész, keresztény közösség tagjává válni, barátkozni, jókat beszélgetni, ha szeretnél csendes, nyugodt környezetet a tanuláshoz, szabadidődet pedig kulturált körülmények között töltenéd, jelentkezz a Szent László Katolikus Szakkollégiumba! A jelentkezésedet elektronikus úton, a kollégium honlapján, előzetes regisztrációt követően tudják fogadni az intézmény munkatársai. 

Németh István atya gyémántmisét mutatott be Jánossomorján

2018. július 4. (szerda) 14:00

Egykori lelkipásztorukkal, Németh István atyával ünnepelték a hívek a jánossomorjai Keresztelő Szent János-templom búcsúját június 24-én. Az ünnepi szentmise főcelebránsa Németh István atya volt, aki idén ünnepli pappá szentelésének hatvanadik évfordulóját. A gyémántmisés lelkipásztor 1987 és 1993 között szolgált a jánossomorjai egyházközségekben, először csak Mosonszentjánost, végül Pusztasomorját és Mosonszentpétert is ő látta el. Az ünnepi szentmise végén minden jelenlévőt gyémántmisés áldásban részesített a jelenleg Tatán élő nyugalmazott lelkipásztor. 

A keresztények vére magvetés – Rédly Elemér atya mutatott be szentmisét Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére

2018. július 4. (szerda) 13:00

Rédly Elemér atya július 2-án, Sarlós Boldogasszony ünnepén szentmisét mutatott Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére. A szentmisét a vértanú győri főpásztor szentté avatásáért és az üldözött keresztényekért ajánlotta fel. A szentmisén koncelebrált Bognár István, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház plébánosa. 

Michael August Blume SVD érsek Magyarország új apostoli nunciusa

2018. július 4. (szerda) 12:30

A Szentatya, Ferenc pápa 2018. július 4-én Michael August Blume alessanói (Alexanum) címzetes érseket, verbita szerzetest Magyarország apostoli nunciusává nevezte ki.

Csak az önzetlen jótettek viszik előre a világot – Takács András atya szentmisét celebrált a Fatimai Szűzanya tiszteletére

2018. július 4. (szerda) 8:00

Június 13-án Takács András zalaegerszegi kórházlelkész mutatott be szentmisét a Fatimai Boldogságos Szűz Mária tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató köszöntötte a győri szeminárium egykori növendékét. 

Ezüstmisét ünnepeltek Ácson

2018. július 3. (kedd) 13:00

Június 10-én Varga Imre ácsi plébános, június 17-én pedig Simonics Péter tárkányi plébános, a Komáromi Esperesi Kerület esperese mutatott be ezüstmisét az ácsi Szűz Mária-templomban.  

Szent László király ünnepe Agyagosszergényben

2018. július 3. (kedd) 12:00

Június 24-én ünnepelte búcsúját az agyagosszergényi Szent László Plébánia. Ezen a vasárnapon Szarka Gábor plébános mutatott be ünnepi szentmisét a plébániatemplomban. Búcsúhétfőn Németh László általános püspöki helynök, Agyagosszergény szülötte volt az egyházközség vendége. Június 27-én, Szent László napján Holpár Balázs újmisés atya celebrálta az ünnepi szentmisét. Az ünnepet megtisztelte Böcskei Győző atya, a soproni Szent István-templom plébánosa. 

A Tiszta Szívek Mozgalmának tagjai Ausztriába zarándokoltak

2018. július 3. (kedd) 9:00

Június 13-án Ausztriába zarándokoltak a Tiszta Szívek Mozgalmában részt vevő győri gimnazista fiatalok és tanáraik, hogy hálát adjanak a tanév kegyelmeiért. A zarándoklat lelki vezetője Benkovich Ferenc atya, a győri Szentlélek-templom plébánosa volt. A programot Veres András győri megyéspüspök és Kiss Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont igazgatója támogatta. 

Te Deumot ünnepeltek a Győri Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények munkatársai

2018. július 3. (kedd) 8:00

Veres András megyéspüspök tanévzáró hálaadó szentmisét celebrált június 12-én a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban a Győri Egyházmegye fenntartásában működő oktatási intézmények lelkipásztorainak és munkatársainak részvételével. Az ünnepség keretében a főpásztor három pedagógusnak adta át a katolikus közoktatásban végzett kiemelkedő munkáért járó Szent Gellért-díjat. 

Duna-napot tartottak Gönyűn

2018. július 2. (hétfő) 11:00

A nemzetközi Duna-nap alkalmából szakrális és kulturális programokkal várták az érdeklődőket Gönyűn június 30-án. Az egész napos eseménysorozatot megtisztelték jelenlétükkel a szlovákiai Bős, valamint az erdélyi Mezőpanit képviselői. A Duna-nap keretében Gönyű önkormányzata, a helyi honismereti egylet, a nyugdíjasklub és a polgárőrség tagjai megkoszorúzták az elhunyt gönyűi hajósok emlékművét. Ezt követően Maróti Gábor plébános imádságot vezetett azokért, akik a folyóban veszítették életüket. A résztvevők az Árpád hadihajó elsüllyedéséről is megemlékeztek. Az eseményen jelen volt az egyik túlélő, Régensburger Károly is. A nap ünnepi szentmisével folytatódott a Szent Péter és Pál-templomban. A szentmisét Maróti Gábor atya mutatta be. A hajósok fogadalmi zászlóval érkeztek a szentmisére. A liturgia oltárkerülő körmenettel zárult.  A szentmise után került sor a Duna megkoszorúzására az Atlasz II nevű hajóról. 

Elmarad Böjte Csaba atya komáromi látogatása

2018. július 2. (hétfő) 10:00

A Jézus Szíve Plébánia sajnálattal értesíti a kedves híveket, hogy Böjte Csaba atya 2018. július 7-re meghirdetett komáromi látogatása halaszthatatlan elfoglaltsága miatt elmarad. A szervezők a látogatás új időpontjával jelentkezni fognak. 

Öt győri bencés diák kapott díjat, ösztöndíjat a Bencés Diákok Győri Egyesületétől

2018. július 2. (hétfő) 9:00

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanévzárójának keretében június 15-én díjakat, ösztöndíjakat adott át a Bencés Diákok Győri Egyesülete. Ezúttal a győri gimnázium öt tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató tevékenységét ismerték el.

Hálaadó szentmisét mutattak be Ferenc pápáért Budapesten

2018. július 2. (hétfő) 8:00

Ferenc pápa megválasztásának ötödik évében, Szent Péter és Pál apostolok főünnepén, június 29-én hálaadó szentmisét mutatott be Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke, a konferencia tagjaival a budapesti Szent István-bazilikában.

Péterfillérek gyűjtése

2018. június 30. (szombat) 8:00

A Magyar Katolikus Egyház június 29-e, Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 1-jén tartja a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a szentatya karitatív céljaira fordítják.