Gazdag programsorozattal zárul a magyaróvári templom jubileumi éve

2018. november 10. (szombat) 8:00

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia temploma felszentelésének 350., védőszentje halálának 980., továbbá a hildesheimi szent csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulója alkalmából február 11-én Veres András győri megyéspüspök és Árvay István,  Mosonmagyaróvár polgármesterének védnökségével jubileumi évet hirdetett, amely november 25-én, Krisztus Király vasárnapján zárul le. 

November 11-én 10 órai kezdettel Veres András megyéspüspök szentmisét mutat be a plébániatemplomban. A szentmisét élőben közvetíti a Bonum TV, a Kossuth Rádió, valamint a Magyar Katolikus Rádió. A főpásztor pápai áldásban részesíti a jelenlévőket, valamint mindazokat, akik rádión vagy televízión keresztül kapcsolódnak be az ünneplésbe. A szentmisét követően Veres András püspök atya megáldja a város első hospice házát. 

November 19-én 18 órai kezdettel kerül sor a magyaróvári plébánia által szervezett  Mosonmagyaróvár szakrális ereklyéi című  amatőr fotópályázat eredményhirdetésére a helyi Cselley-házban. A pályamunkákból szervezett kiállítást Iváncsics János alpolgármester nyitja meg. A megmérettetésről Fülöp Péter fotográfus, a VOKE Arany János Művelődési Ház igazgatója, a zsűri elnöke számol be, a díjakat Bodó Zoltán plébános adja át. A tárlat december 2-ig látogatható.

November 25-én 10 óra 30 perckor kezdődik a jubileumi évet hivatalosan lezáró szentmise. A szertartást követően Pausits István történelemtanár, önkormányzati képviselő emlékezik meg a 95 éve elhunyt Giesswein Sándorról, majd a résztvevők megkoszorúzzák az egykori pápai prelátus, akadémikus, országgyűlési képviselő templomparkban található szobrát.

Forrás és fotó: Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia, Mosonmagyaróvár