A rózsafüzér hónapja a Győri Egyházmegye oktatási intézményeiben

2018. október 29. (hétfő) 12:00

Az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” elnevezésű kezdeményezéshez csatlakozva október 18-án, magyarországi idő szerint 9 órakor világszerte gyermekek imádkoztak fél órán át a békéért és az egységért: hozzájuk kapcsolódtak a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, a szintén győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ, a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola, valamint a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium diákjai lelkipásztoraik és tanáraik vezetésével. 

„Iskolánkban többéves hagyomány, hogy részt veszünk az egész világra szóló eseményen, amelynek során Szűz Mária közbenjárását kérjük a békéért és egyetértésért. Alsó tagozatosaink az aulánkban élő rózsafüzért alkotva kapcsolódtak be a társaik által előimádkozott gondolatokba. Nagy buzgalommal helyezték el az üdvözlégyeket jelölő ezüstgolyókat a képzeletbeli füzéren, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kegyelmi ajándékaiért is fohászkodva. A felsősök és gimnazisták a kihangosítás segítségével csatlakoztak a közös imádsághoz, amelyet iskolánk lelkipásztora, Benkovich Ferenc atya vezetett. Spissich Blanka, végzős növendékünk  lélekemelő  énekhangjával erdélyi gyűjtésű Mária-énekkel, Skultéty Karina Várhegyi István Rózsafüzér című versét szavalva indított bennünket elmélkedésre” – fogalmazott beszámolójában Nagyné Szammer Éva, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont hitoktatója. 

Miholicsné Lidi Zsuzsanna hitoktató, a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola munkatársa elmondta, hogy felemelő érzés volt látni és hallani intézményükben, hogy a hétköznapokban eleven fiatalok milyen fegyelmezetten és átéléssel imádkoztak a világ békéjéért. 

A kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola diákjai október 24-én missziós rózsafüzért imádkoztak a helyi Szent Anna-templomban. Az egyes tizedeket elmondva egy-egy földrész missziójáért fohászkodtak. Az imádságot Radó Tamás plébános atya vezette, aki minden tized elején és végén más-más nyelven mondta a Miatyánkot és a Dicsőséget. A 7. osztályos tanulók angolul, németül, horvátul, latinul és olaszul imádkozták az Üdvözlégyet. „A résztvevők az imádság által átölelték az összes földrész lakóját” – hangsúlyozták az intézmény igazgatóhelyettesei, Némethné Ács Anita és Némethné Tóth Katalin. 

Forrás és fotó: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, Győr; Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ, Győr; II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Csorna; Szent Anna Katolikus Általános Iskola, Szany; Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Sopron; Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola, Kapuvár 

Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ, Győr

Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ, Győr

Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ, Győr

II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Csorna

II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, Csorna

Szent Anna Katolikus Általános Iskola, Szany

Szent Anna Katolikus Általános Iskola, Szany

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola, Kapuvár

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola, Kapuvár