Öt győri bencés diák kapott díjat, ösztöndíjat a Bencés Diákok Győri Egyesületétől

2018. július 2. (hétfő) 9:00

Kategória: Iskolák

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanévzárójának keretében június 15-én díjakat, ösztöndíjakat adott át a Bencés Diákok Győri Egyesülete. Ezúttal a győri gimnázium öt tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató tevékenységét ismerték el.

A 2017/2018-as tanévben a gimnázium „Jó tanuló – Jó sportoló”-ja a lányok közül Panykó Eszter 12. osztályos diák lett, aki serleget és sportutalványt kapott jutalmul. A fiúk közül a szintén 12. osztályos Szabó Dávid lett az év „Jó tanuló – Jó sportoló”-ja, akinek jutalma serleg, könyv, futball-labda és egy sporttáska volt. Szabó Dávid emellett Péter Tamás főtitkár különdíját is átvehette: egy jubileumi emlékérmet és díszoklevelet. Fair play díjban részesült Rujp Miklós 12. osztályos tanuló egész éves sportszerű hozzáállása, magatartása és sportteljesítménye elismeréseként. Jutalma serleg, könyv és sporttáska mellett egy sportutalvány.

A Kőrösi Tamás, Péter Tamás, Koór Sándor és Kozma Ottó által alapított Luif Otmár-ösztöndíjat Horváth Donát 11. osztályos tanuló nyerte el, kiváló biológiatanulmányainak elismeréseként. Az ösztöndíjas a hagyományoknak megfelelően az oklevél és a Luif Otmár-füveskönyv mellett pénzjutalomban is részesült. 

Idén első alkalommal adták át a Bencés Diákok Győri Egyesülete által alapított Jáki Sándor Teodóz-ösztöndíjat, melyet a Collegium Musicum Jaurinense iskolai énekkar arra legérdemesebb diákja vehet át ezentúl minden évben. A díjat először Százados Tamás 12. osztályos tanuló érdemelte ki, aki az oklevél és A Vándorapostol című könyv mellett szintén pénzjutalomban is részesült. 

A díjakat Nagy Jenő elnökségi tag, a Győri Székesegyházi Plébánia tanácsadó testületének világi elnöke adta át. Az ösztöndíjak, díjak alapításával és átadásával az egyesület célja a tehetséggondozás, a jövőépítés. „Olyan szellemi légkör vesz körül bennünket, amelyben nem divat a jövővel foglalkozni, mellyel kapcsolatban inkább csak az aggodalmak kerülnek szóba. A Bencés Diákok Győri Egyesülete a távlatokra szeretne ráhangolódni, tenni akar a jövőért, melyet tudatosan igyekszik alakítani. A tehetséggondozást és a tanév végi gazdag jutalmazási rendszert is ennek szolgálatába állítjuk” – mondta el Péter Tamás, a Bencés Diákok Győri Egyesületének főtitkára.

Forrás és fotó: Bencés Diákok Győri Egyesülete/Magyar Kurír