Hogy elérjük örök célunkat! – Motorszentelés Jánossomorján

2018. május 31. (csütörtök) 9:00

„Illa-berek, nádak-erek, a motorosok jó emberek!” – tudósít a motorosokról szóló fáma, persze a jóság minden emberre egyformán igaz lehet. Jánossomorján évről évre pünkösdvasárnaponként déli 12 órakor, a szentmisék befejezése után motorszentelés kezdődik. 

Minden esztendőben a szentelés és az imádság alatt néhány motoros társam körbejár egy-egy bukósisakkal, adományokat gyűjtve. Az előző években fogyatékkal élő vagy balesetben megsérült gyermekek kórházi ellátására ajánlottunk fel több százezer forintot. Többük állapotán csak külföldi kezeléssel lehet javítani. Ebben az évben egy balesetben nyaktól lebénult lány gyógyítására gyűjtöttünk félmillió forintot meghaladó összeget. 

Mióta jánossomorjai lelkipásztor vagyok, magam is régi motorosként hozzá tudok járulni ahhoz, hogy az emberek békések és jóságosak legyenek egymással, különösen a rászorulókkal. Az idei alkalommal, május 20-án több mint háromszáz motoros gyűlt egybe a mosonszentjánosi templom körüli téren és utcákon. A Szentlélek Isten segítségét kérve imádkoztam azért, hogy baleset nélkül, jövőre is találkozhassunk, segíthessünk a bajba jutottakon, hogy mindig elérhessük úti, s majd – ha az idő elérkezik – örök célunkat. A motorosok, az utasok és a motorok megáldása is ezért történt, történik minden esztendőben.

Isten segítsen mindnyájunkat az utakon, hogy bölcsességgel, a magunk és mások életére, testi épségére vigyázva közlekedhessünk. Mindenkitől személyesen kértem, hogy Isten oltalmának kérése és a megérkezéskor történő hálaadás legyen életének szerves része.

Kótai László plébános
Keresztelő Szent János születése Plébánia, Jánossomorja

Hogy elérjük örök célunkat! – Motorszentelés Jánossomorján

Hogy elérjük örök célunkat! – Motorszentelés Jánossomorján

Hogy elérjük örök célunkat! – Motorszentelés Jánossomorján