Dicsőítsük együtt június 2-án az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust!

2018. május 14. (hétfő) 9:00

A 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus általános titkársága arra hív bennünket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján 17 órától együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelen lévő Jézust szerte a világon! Jelentkezzünk a Corpus Domini weboldalon!

Jézus az Eucharisztia alapításakor felemeli a kenyeret és azt mondja: „Vegyétek, ez az én testem” (Mk 14,22). Meghív bennünket, hogy Ővele, és általa egymással is közösségben legyünk. 2017-ben, Krisztus Király ünnepén 18 országban, 840 helyszínen több mint harmincezren imádkoztunk együtt.

A 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve most világszerte 2020 helyszínen szeretnénk Jézust imádni. Ehhez az kell, hogy minél több plébánia, közösség csatlakozzon a kezdeményezéshez. 

1. Keressünk!

Keressünk olyan helyet a Corpus Domini honlap térképén, ahol már van szentségimádás!

2. Szervezzünk!

Ha nincs a környékünkön szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezzünk a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást.

3. Legyünk kreatívak!

Imádkozhatunk a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatunk zenészeket, imacsoportokat, rózsafüzértársulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Urával.

4. Regisztráljunk!

Fontos, hogy minden helyszínt regisztráljunk. Így látjuk, hogy elértük-e már a 2020 helyszínt. 

5. Maradjunk kapcsolatban!

Lehetőségünk van feliratkozni a NEK 2020 hírlevélre, aminek segítségével folyamatosan tájékozódhatunk arról, hogyan halad a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszus előkészítése, és első kézből értesülhetünk a programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

A kezdeményezéshez csatlakozva, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus általános titkársága által megadott időpontban elmélkedéssel egybekötött szentségimádást tartunk a győri Magyar Ispita templomban (Rákóczi Ferenc utca 6.). Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

További részletek ITT olvashatók.

Forrás: NEK Titkárság, Magyar Kurír
Fotó: Németh Péter