„Kincsesklub” a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban – FRISSÍTVE

2018. május 9. (szerda) 7:00

A Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár felnőtteknek, elsősorban nyugdíjasoknak szóló kreatív kulturális programsorozata a harmadik évadot zárja június 8-án 10 órakor. A Kincsesklub kincsei nem csupán a megismert kiállítások, műtárgyak, kulturális és szakrális értékek, hanem azok a barátságok, amelyeket a foglalkozások alatt kötöttek a résztvevők, immár valódi közösséget alkotva. A Kincsesklub tagjai rendszeresen öleléssel, kézfogással köszöntik egymást a foglalkozások elején és a búcsúzásnál, a mindennapok során is keresik egymás társaságát.

Mi is történik a Kincsesklubban? Egy-egy péntek délelőtti találkozás során a két szervező erő a kulturális, szakrális felfedezés, ismeretszerzés és az igényes alkotási folyamat. Mindig megismerünk valami igazán értékeset, egy kiállítást, egy műtárgycsoportot, egy szent életútját, majd a látottakhoz kapcsolódó kreatív alkotás következik. Miközben a résztvevők mintáznak, festenek, vagy éppen textilből varrnak egy szép tárgyat, kötetlen beszélgetésben szintetizálódnak a megelőző előadás, kiállításlátogatás élményei.

A május 11-én 10 órakor kezdődő alkalom során a virágszimbolikáról és a virágnyelvről beszélgetünk, valamint virágos képeket alkotunk. Érdeklődni és jelentkezni személyesen a Kincsesklub vezetőjénél, Pintérné Rácz Krisztina múzeumpedagógusnál, illetve a +3630/3625417-es telefonszámon vagy a  e-mail címen lehet.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kincsesklub és a kapcsolódó ifjúsági program – Kincsesműhely és Kincsestábor – a jövőben az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság pályázati támogatásával gazdagodva folytatódhat. 
Szöveg és fotó: Pintérné Gergics Ágnes