Első hétvégét tartott a Házas Hétvége soproni közössége

2018. április 16. (hétfő) 10:00

Április 6. és 8. között tartotta a Házas Hétvége soproni közössége az Első hétvége elnevezésű rendezvényét Kőszegen Varga János atya, a bécsi Collegium Pazmanianum rektorának vezetésével. A részt vevő házaspárokat segítette Gál Áron és Melinda, Orosz Árpád és Mária, valamint Tóth László és Ágota. 

A közösség tíz éve alakult  Sopronban, napjainkban közel negyven házaspár alkotja, akik kisebb csoportokban rendszeresen találkozva megosztják egymással gondolataikat, tapasztalataikat hitről, házasságról és családról. A közösséghez az évente megrendezésre kerülő Első hétvége rendezvényen való részvételt követően lehet csatlakozni. Az Első hétvége alkalmával a legfontosabb cél a mélyebb lelkiség megéléséhez vezető út felfedezése. A résztvevőket ebben segíti a lelkigyakorlatot vezető lelkipásztor és a Házas Hétvége közösséghez tartozó házaspárok. A közösség az öt éve vagy öt évnél régebben szentségi házasságban élő párokat hívja csatlakozásra.  A Házas Hétvége  házaspárok, valamint papok és szerzetesek számára nyújt megújulási lehetőséget, hogy kapcsolataik nyitottá, szeretettelivé és dinamikussá váljanak. 

„Nagyon megható volt érezni az értünk való összefogást, a sok imát, apró figyelmességet” – hangsúlyozta egy részt vevő házaspár a kőszegi Első hétvégén . 

Forrás és fotó: Házas Hétvége, Sopron