„Aki zarándokol, jó úton van!” – Varga Józsefné Horváth Mária előadása Sopronban

2018. április 16. (hétfő) 9:00

Április 14-én az Éltető Erő Alapítvány a Rák Ellen szervezésében Varga Józsefné Horváth Mária, a Győri Hittudományi Főiskola nyugalmazott szakigazgatója tartott előadást, Aki zarándokol, jó úton van! címmel a soproni Szent Imre-templomban. Az előadás előtt az alapítvány képviselője, Csiszár Zoltánné köszöntötte a megjelenteket, és röviden bemutatta a szervezetet.

Varga Józsefné Horváth Mária előadásában rámutatott arra, hogy a hívő ember egész élete zarándoklat, út Isten felé. A zarándoklat során fontos az úton lét megtapasztalása, ilyenkor kiszakadunk a megszokott, kényelmes életből, vagy épp a mindennapi taposómalomból, lehetőség nyílik arra, hogy a lelkünk „utolérje” a testünket. A zarándoklat segít bennünket abban, hogy visszataláljunk az Isten által megalkotott rendbe és harmóniába. 

Az előadó beszélt a kereszténység nagy zarándokhelyeiről, többek között a Szentföldről, Rómáról, Santiago de Composteláról, Fatimáról és Lourdes-ról. Varga Józsefné Horváth Mária kitért a magyarság életében fontos zarándokhelyek – Búcsúszentlászló, Csíksomlyó, Győr, Máriapócs, Mátraverebély-Szentkút – történetére is.

Varga Józsefné Horváth Mária személyes élményeit is felidézve beszámolt a zarándoklatok során szerezhető tapasztalatokról: a természetben rejlő csodákról, a találkozások öröméről és az embertársakba vetett bizalom megerősödéséről. 

Holczmann Zsuzsanna
Fotó: Pixabay