Istenes versfolyam Komáromban

2018. április 16. (hétfő) 8:00

Kategória: Iskolák

Március 21-én immár negyedik alkalommal tartotta Komáromban a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda a helyi katolikus közösséggel együtt az Istenes versfolyam című rendezvényét. Az eseménynek a Szent Ignác Közösségi Ház adott otthont. A programon fellépők – köztük Bros Gergely komáromi, Bors Imre gyömörei plébános, Both Andrásné óvónő, Horváth Marianna református segédlelkész, Mészáros Sándor baptista lelkész, valamint a katolikus oktatási intézmény egykori diákjai – egy általuk kiválasztott verset osztottak meg a jelenlévőkkel. 

Az idei versfolyam egyik különlegessége az volt, hogy a város református és baptista közösségéből is érkeztek vendégek és fellépők, a másik pedig, hogy a versek jelentős részét Wass Albert istenes költeményei adták, emlékeztetve a költő halálának 20. évfordulójára. Továbbá Majthényi Flóra, Dsida Jenő, Reményik Sándor, Füle Lajos és Reviczky Gyula költeményei hangzottak el.

Az élőzenei hátteret Musitzné Hajnal Márta szintetizátoron, Maklári László és Knoll Ádám gitáron biztosította.

Az elhangzó költemények előtt Egyed Gábor, a katolikus iskola magyartanára mondott a költőkről és a műveikről néhány bevezető gondolatot.

A nagyböjti időszakban ez az esemény is hozzájárult a résztvevők húsvétra való lelki felkészüléséhez.

Egyed Gábor
Fotó: Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola, Komárom

Istenes versfolyam Komáromban

Istenes versfolyam Komáromban