Május 16-ig látogatható a „Fájdalmak útján” című kiállítás Nagycenken

2018. április 8. (vasárnap) 7:00

A nagycenki Alkotóházban május 16-ig látogatható az Alpokalja Szociális Központ zsirai otthonában élő Csikós László és Tekán János alkotásaiból rendezett, Fájdalmak útján címet viselő kiállítás. Csikós László és Tekán János művei a szenvedő Úr Jézust jelenítik meg. Az alkotásokon keresztül a fogyatékossággal élő, verbálisan nehezen kommunikáló művészek kifejezik gondolataikat szeretetről, hitről, fájdalomról és önfeláldozásról. 

A virágvasárnap tartott tárlatmegnyitón Hollósi Péter, a zsirai művészeti műhely koordinátora ismertette a két alkotó élettörténetét. Horváth László, az Alkotóház vezetője méltatta a művészeti alkotásokat. Ezt követően a jelenlévők meghallgathatták Pócza András előadásában Nagy László Jártam én koromban, hóban című versét. Szalai Gábor nagycenki plébános elmélkedésében a tárlat kapcsán utalt a nyugati civilizáció által sok esetben feleslegesnek ítélt emberi szenvedés tudatos vállalásának értékére. 

A Friends of Europe Nagycenk Egyesület szervezésében megvalósult kiállítás megtekinthető hétvégén és ünnepnapokon 16 és 18 óra között, hétköznap telefonos egyeztetés szerint (+3620/4465367).

Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Fotó: Keszei István