Tartós szeretet – Élelmiszert gyűjt a Győri Egyházmegyei Karitász

2018. március 6. (kedd) 12:00

A nagyböjt, ahogy a korábbi években, idén is a lelki elmélyülés és adakozás ideje mindannyiunk életében. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívására március 4-11. között tartósélelmiszer-gyűjtés indult a Győri Egyházmegye templomaiban. Az összegyűjtött élelmiszert egységcsomagokba rendezve a Győri Egyházmegyei Karitász helyi önkéntes csoportjai osztják szét a rászorulóknak. Emellett szervezetünk Apor Vilmos Házának munkatársai, foglalkoztatottjai és önkéntesei maguk is részt vesznek a gyűjtésben: március 9-én pénteken 10 és 19 óra, március 10-én szombaton pedig 10 óra és 17:30 között a kismegyeri CBA üzletben (9028 Győr, Muhi u. 11.) gyűjtenek élelmiszert a rászorulóknak.

A gyűjtés során köszönettel elfogadunk konzervet, étolajat, zacskós rizst, száraztésztát, filteres teát, kristálycukrot, zacskós levesport, búzadarát, bébiételt, tartós tejet és némi édességet. Az összegyűlt adományokat még húsvét előtt, március 21-22-én kiosztjuk a velünk kapcsolatban álló rászoruló családoknak.

Ferenc pápa idei nagyböjti körlevelében így biztat minket: „minden adakozás alkalom számunkra, hogy részt vegyünk abban, ahogyan Isten gondját viseli gyermekeinek. Ha ma engem használ fel arra, hogy segítsen egy testvéremen, hogy ne gondoskodna az én szükségemről is legközelebb ő, akit senki nem múlhat felül nagylelkűségben?” Fogadjuk meg szavait, segítsünk rászoruló embertársainkon!

Győri Egyházmegyei Karitász