Ökumenikus nagyböjti készület Jánossomorján

2018. március 5. (hétfő) 9:00

Közös nagyböjti imádságra gyűltek össze a keresztény hívek Jánossomorja egyik városrészében, a mosonszentjánosi Keresztelő Szent János-templomban február 22-én. Az eseményen Kótai László plébános felkérésére igét hirdetett Demjén István református lelkész.

Demjén István elmondta, minden alkalom ajándék, amikor a keresztény felekezetek képviselői találkozhatnak egymással. A böjt időszakában azt kaptuk feladatul, hogy lélekben felkészüljünk Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére, a húsvétra. Jézus Krisztus megmutatta számunkra, milyen az Istennek tetsző böjt, milyen az az Atyával való bensőséges kapcsolat, amit bárki elérhet a jó böjt által. Megéri átengedni Istennek az irányítást az életünkben – fogalmazott a református lelkész. 

Demjén István kitért arra is, hogy akik nem fogadják el Krisztust, azok a saját törvényeik szerint élnek. Azok viszont, akik Krisztus tanításait követik, Krisztusban élnek, nem pusztán embertársak, hanem testvérek. Kérte a híveket, hogy a nagyböjti időszakban Krisztusra tekintve, neki engedelmeskedve, testvérként haladjanak a húsvét felé, egy szívvel, szeretettel és irgalommal, ahogy az Úr tanította az ő igéjén keresztül.

Pollák Eszter
Fotó: Jánossomorja Televízió/Jtv.hu