„Éltető sodrásban” – Egy hét a házasságért

2018. március 5. (hétfő) 8:00

Márpedig házasságban élni jó! Ezt hivatott megerősíteni az az évek óta több országban is népszerű programsorozat, amelyhez idén a tatai kapucinus templom közössége is csatlakozott február 11. és 18. között. A Házasság hete programjainak célja, hogy mindazok, akik szeretnének lépéseket tenni a kapcsolatuk megerősítéséért, bátorítást kapjanak, hogy elinduljanak ezen az úton. 

A tatai programsorozatot Veres András püspök atya nyitotta meg egy ünnepi szentmise keretében. A hét kiemelt programja volt Bíró László katonai ordinárius, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspökének előadása, aki azt kérte, hogy a Házasság hete ne záruljon le február 18-án, hanem folytatódjon egész évben. 

A Házasság hetét Tatán egy páros kalandtúra színesítette, amelyhez fiatalok, idősek, jegyesek és házasok egyaránt csatlakoztak. A 13+1 kapcsolatmelengető játék – miként az az élménybeszámoló délutánon kiderült – egyik legkedveltebb programpontja a mélyre evező kérdéseket felvető közös kávézás volt. Emellett a kapcsolaterősítő könyvtári totó, a házasságban mérföldkőnek számító hely meglátogatása, az egymásnak készített meglepetés vagy egy közös film megnézése ugyanúgy gazdagította a résztvevők élménytárát. A Tata református és katolikus templomait összekötő igerészletek megkeresése jelentette talán a legnagyobb kihívást a párok számára. 

A Házasság hete nemcsak katolikusoknak szól, hanem mindenkinek, aki úgy érzi, hogy meg kellene erősítenie a kapcsolatát társával, „kigyomlálni” az okozott és szerzett tüskéket, és felvirágoztatni a közös életüket. Így lehet – az idei szlogen szerint – „éltető sodrásban” folytatni a kapcsolatot a Házasság hete után is. 

Frivaldszky Edit
Illusztráció: Pixabay