Jubileumi évet hirdet a magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébánia

2018. február 7. (szerda) 20:00

A magyaróvári egyházközség 2018-ban gazdag programsorozattal vár mindenkit abból az alkalomból, hogy 350 évvel ezelőtt szentelték fel a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-plébániatemplomot. Az ünnepségsorozat február 11-én 10.30-kor püspöki szentmisével kezdődik, melyet Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutat be.

A közösség ugyancsak idén emlékezik a névadó hildesheimi szent püspök halálának 980. és csontereklyéje magyaróvári templomban való elhelyezésének 10. évfordulójára is. A február 11. és november 25. között meghirdetett jubileumi év védnökségét Veres András megyéspüspök és Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere vállalta.

Az alapvetően a plébánia híveinek szervezésében, de sok más külső szereplő bevonásával tervezett események a Családok éve jegyében zajlanak. A világ a családok számára nem teremt mindig optimális feltételeket, azonban a szervezők azt tűzték ki elérendő célul, hogy tompítsák a rossz hatását, és bátorítsák a jót, valamint a jubileumi év során szerzett közös élményekkel erősítsék a katolikus közösséget és a családokat.

A február 7-i sajtótájékoztatón Bodó Zoltán magyaróvári plébános szólt a jubileumi év meghirdetésének indíttatásáról, a rendezvénysorozat szakrális céljairól, a közösségépítés fontosságáról, a kapcsolódó missziós feladatokról. Székely Zoltán, a Hansági Múzeum igazgatója Szent Gotthárd, a plébániatemplom és a szent ereklyék történetét ismertette röviden. Árvay István polgármester a jubileumi év városi jelentőségéről beszélt.

Forrás és fotó: Szűz Mária Királynő- és Szent Gotthárd-plébánia/Magyar Kurír