Ökumenikus imahét Komáromban

2018. január 31. (szerda) 8:00

Komáromban is csatlakoztak az ökumenikus imahéthez január 24. és 27. között. Az első napon a komáromi baptista közösség volt a vendéglátó, ezen az alkalmon Veres József evangélikus lelkész hirdetett igét. 

A második napon a hívek az evangélikus imaházban találkoztak, ahol Bros Gergely komáromi plébános osztotta meg gondolatait. Prédikációja központi eleme az öröm volt, mely sokszor hiányzik az életünkből. Örömmel forduljunk egymás felé, az elhagyatottak felé, adjuk át a keresztény örömet a rászorulóknak – kérte Bros Gergely. Evangelizálni az örömmel megélt keresztény élettel, a nehézségekben is átélt krisztusi örömmel lehet. 

A harmadik alkalommal az egyre gyarapodó létszámú hívek a református templomban vettek részt istentiszteleten, ahol Mészáros Sándor baptista lelkész hirdetett igét. Mészáros Sándor a szegények iránti felelősségvállalás fontosságára hívta fel a figyelmet. 

Az imahét komáromi zárónapját a helyi Jézus Szíve templomban tartották. Itt Horváth Mariann református segédlelkész hirdetett igét. Igehirdetésének központi eleme a hit volt. A hit Isten csodálatos ajándéka az ember számára, a hit bátorság, melynek erejével vállaljuk az élet nehézségeit – fogalmazott Horváth Mariann. Személyes vallomásában kifejezte, hogy mekkora örömet jelent számára meglátni az Isten munkálkodását a környezetében élők életében. Azt kívánta, hogy mindenki megtapasztalhassa ezt az örömet. 

Blaskó József
Fotó: Jézus Szíve Plébánia, Komárom