Egyórás szentségimádásra hív Krisztus Király főünnepének előestéjén a NEK Általános Titkársága

2017. november 17. (péntek) 8:00

Magyarország a Katolikus Egyház legnagyobb világrendezvényére készül. A 2020 szeptemberére meghirdetett 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) előkészítő folyamatának első évét értékelve Fábry Kornél, a NEK Általános Titkárságának főtitkára reményét fejezte ki, hogy a négy éven át tartó készület elősegíti a magyar Egyház megújulását. Ennek az előkészületnek a része a Krisztus Király főünnepének előestéjére meghirdetett szentségimádás. Fábry Kornél felhívását teljes terjedelmében közöljük: 

Kedves Testvérem!

„Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett…"

Egyórás szentségimádásra hívunk Krisztus Király főünnepének előestéjén a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Ezen az estén, bár különböző helyszíneken, de egy időben, együtt fogunk imádkozni azért, hogy az önmagát érted is feláldozó és az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztust felismerjük és egyre jobban szeressük. Tarts velünk! Veled együtt megleszünk 20 000-en.

Mit kell tenned, ha csatlakozni szeretnél?

Keress olyan helyet, ahol már most is található szentségimádási alkalom a https://krisztuskiraly.iec2020.hu/ vagy a https://www.szentsegimadas.hu/ oldalon.

Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezhettek a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást.

Imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, rózsafüzér társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Királyával.

Fontos, hogy jelentkezz a https://krisztuskiraly.iec2020.hu/#/jelentkezes/ oldalon. Így tudjuk, hogy számíthatunk rád, és látjuk, hogy mennyien imádkozunk együtt, elértük-e már a 20 000 főt. A jelentkezés során feliratkozhatsz a NEK 2020 hírlevélre is, melynek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as esemény előkészítése, és első kézből értesülhetsz programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

Számítunk Rád november 25-én!

Szeretettel a NEK Titkárság csapata nevében:

Fábry Kornél 

iec2020.hu