Mindnyájan rászorulunk Isten végtelen irgalmára – Veres András szentmisét mutatott be a Győri Egyházmegye elhunyt püspökeiért és papjaiért

2017. november 7. (kedd) 9:00

November 2-án, halottak napján, Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a Győri Egyházmegye elhunyt püspökeiért és papjaiért az orsolyita nővérek győri Szent Anna-templomában. A szentmisén koncelebrált Németh László általános püspöki helynök, Bognár István püspöki irodaigazgató, városplébános, Juhos Imre, a Győri Papnevelő Intézet spirituálisa, valamint Magyaros László győr-belvárosi segédlelkész. 

Ezen a napon azokért imádkozunk, akik előttünk jártak, szeretnénk halálukban is segítségükre lenni azzal, hogy Istentől kérjük számukra az üdvösség kegyelmét. Kötelességünk, hogy elődeinkkel, elhunyt szeretteinkkel ily módon is kapcsolatban maradjunk, törődnünk kell azzal, hogy részük lehessen az örök világosságban. Senki sem mondhatja, hogy ne szorulna Isten irgalmára. Isten végtelen irgalma mindnyájunkat üdvözíteni akar, az Úr minden embert hív a vele való közösségre. Imádsággal segítsük halottainkat, hogy eljussanak Isten örök országába! – fogalmazott szentbeszédében a főpásztor. 

Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Fotó: Kriston Pál