Helyiekből álló közösség adja elő „Az öröm útja” című misztériumjátékot Fertőszéplakon

2017. augusztus 10. (csütörtök) 8:00

Az öröm útja című zenés misztériumjátékot egy fertőszéplakiakból és környékbeliekből álló közösség adja elő a fertőszéplaki Széchényi Ferenc-kastély udvarán augusztus 11-én és 12-én. A helyi Misericordias Ének- és Zenekar vezetője, Horváthné Kiss Rita által színpadra állított előadás mindkét napon 21 óra 30 perckor kezdődik.

A misztériumjáték – amelynek forgatókönyvét Kovács András, a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium igazgatója írta, zenéjét pedig Pipó József egyházi könnyűzenész szerezte – a húsvétvasárnap és pünkösd között történt eseményeket eleveníti fel. A szervezők szeretettel hívnak és várnak mindenkit!

Az alkotást Szent II. János Pál pápa és Louis Évely belga lelki író gondolatai inspirálták. 1968-ban Az öröm útja címmel jelent meg Louis Évely könyve, amelyben a szerző kifejti: a keresztúti ájtatossághoz hasonlóan fontos elmélkedni azokról az eseményekről is, amelyek a feltámadás után történtek Jézussal, az apostolokkal és az első tanítványokkal. Gondolatát sokan átvették, az ájtatosságnak ez a formája azonban akkor terjedt el széles körben, amikor 2000-ben, a jubileumi szentévben II. János Pál pápa összeállította és kihirdette az örömutat, amely a keresztút hagyományát követve tizennégy állomást foglal magában: Jézus föltámad halottaiból; a tanítványok látják az üres sírban hagyott lepleket; Jézus megjelenik Mária Magdolnának; Jézus megjelenik az emmauszi tanítványoknak; az emmauszi tanítványok felismerik Jézust a kenyértörésben; Jézus megjelenik a tizenegy apostolnak; Jézus hatalmat ad tanítványainak a bűnök bocsánatára; Jézus megjelenik Tamásnak; Jézus megjelenik az apostoloknak Tibériás tavánál; Jézus átadja a főhatalmat Péternek; Jézus tanítványait a világba küldi; Jézus a mennybe megy; az apostolok Máriával együtt imádkozva várják a Szentlélek eljövetelét; Krisztus elküldi a Szentlelket.

Forrás: Horváthné Kiss Rita főszervező
Fotó: Facebook.com/oromutja