Szent László-napok Győr belvárosában

2017. június 24. (szombat) 18:00

Kategória: Szent László-év

Zarándoklat és találkozás, hagyomány és élmény, hit és öröm – ezekkel a hívószavakkal szervezi a Győri Egyházmegye Szent László király jubileumi évének kiemelt eseménysorozatát Győr belvárosában. A programokat ezúton ismertetjük. 


2017. június 25.

•22.00 Egyházzenei áhítat a Szent László-napok vigíliáján, fellépnek a Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének oktatói és hallgatói – Helyszín: győr-révfalui Szentháromság-templom.

2017. június 26.

•10.00 – 17.00 Tudományos konferencia, könyv- és filmbemutató – Helyszín: Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem (Aradi vértanúk útja 16.). 

•17.00 Illei János Salamon király, Lászlónak foglya című zenés történeti játékát előadja a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Boldog Özséb Színtársulata. Rendezte: Horváth-Simon Eszter és Godena Albert. Helyszín: Richter János Hangverseny- és Konferenciaterem.

Az érdeklődők részvételi szándékát a Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben megrendezésre kerülő programokon az alábbi e-mail címen kérjük jelezni: .

•18.30 Ünnepi vesperás Veres András győri megyéspüspök vezetésével – Helyszín: Győr, Dunakapu téri szabadtéri színpad.

•20.00 Bogányi Gergely zongoraművész és a Győri Filharmonikus Zenekar koncertje, vezényel: Berkes Kálmán karmester, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője – Helyszín: Dunakapu téri szabadtéri színpad. A koncertet Kiss Gy. László tárogatóművész szerenádja követi a Püspökvár tornyából.


2017. június 27.

•10.00 – 13.00 Ünnepi szentmise és hagyományos körmenet a Szent László-hermával Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek vezetésével. A szentmisén koncelebrálnak a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjai, valamint a szomszédos országok püspöki konferenciáinak képviselői. A szentmise helyszíne: Dunakapu tér. A szentmisét követő körmenet útvonala: Dunakapu tér – Jedlik Ányos utca – Széchenyi tér – Kazinczy utca – Bécsi kapu tér – Káptalandomb

•14.00 – 17.00 Véradási lehetőség a Győri Hittudományi Főiskolán (Káptalandomb 7.)

•17.00 A hegykői Szent Mihály-templom kórusának és a győri Nagyboldogasszony-székesegyház Palestrina-kórusának egyházzenei áhítata. Az áhítaton közreműködik Baross Loretta (ének), Cziglényi László (orgona), Pőcz Ákos (kürt), Soleczki Szilárd (klarinét). Vezényel: Bak Lilla kórusvezető és Katona Tibor kántor-karnagy. Helyszín: az orsolyita nővérek Szent Anna-temploma (Apáca utca 41.).

•19.00 A Ghymes együttes koncertje – Helyszín: Dunakapu téri szabadtéri színpad.

Minden program ingyenes. Szeretettel hívunk és várunk mindenkit! 

Győri Egyházmegye Sajtóirodája