Kapuvári sikerek német tanulmányi versenyen

2017. május 18. (csütörtök) 10:00

A csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskola a 2016/2017-es tanévben is szervezett német nyelvi tanulmányi csapatversenyt április 27-én Deutsch macht Spaß – Team címmel. A meghirdetett versenyre azok a diákok nevezhettek, akik a német nyelvet heti 3 órában tanulják. A versenyre, több mint százan jelentkeztek, a kapuvári Páli Szent Vince-iskolát a 4-8 évfolyamos gyerekekből álló csapatok képviselték a megmérettetésen.

A verseny írásbeli és szóbeli fordulóból állt. Az írásbeli részben nyelvtani feleletválasztós tesztet töltöttek ki. A szóbeli fordulóban rövid beszélgetés zajlott előre meghatározott témakörökből, valamint a témákhoz kapcsolódó képleírás szerepelt. Diákjaink számára ez a verseny komoly kihívást jelentett, mert több iskola tanulóival mérhették össze tudásukat. Versenyzőink élvezték a részvételt, és nem utolsósorban remek eredményeket értek el:

  • A 4. évfolyam csapata (Hérics Orsolya, Kiss-Leizer Luca, Török Regina): I. helyezett; kiváló szóbeli teljesítményéért külön kiemelték és díjazták Török Reginát
  • Az 5. évfolyam csapata (Bérci Dorka, Németh Dóra, Takács Anna): III. helyezett
  • A 6. évfolyam csapata (Boldis Barnabás, Németh Raul, Ulveczki Ákos): I. helyezett; kiemelkedő teljesítményéért külön díjazták Boldis Barnabást
  • A 7. évfolyam csapata (Adorjáni Hunor, Hoffer Dániel, Szalai András): II. helyezett

Az ötödik évfolyam csapatát Vida Ferencné tanárnő; a negyedik, hatodik és hetedik évfolyamos tanulókat Kaposváriné Horváth Katalin tanárnő készítette fel a versenyre.

Szöveg és fotó: Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Kapuvár

Kapuvári sikerek német tanulmányi versenyen

Kapuvári sikerek német tanulmányi versenyen

Kapuvári sikerek német tanulmányi versenyen