Ír püspökök üzenete: Imádkozzunk minden elvándorlóért

2014. március 19. (szerda) 13:00

Kategória: Könnyező Szűzanya búcsúja

Az ír főpásztorok arra buzdították a híveket a március 17-i nemzeti ünnepen, hogy a védőszentjük emléknapján vegyenek részt szentmisén és imádkozzanak az elvándorlókért, akik országukban és külföldön élnek – tájékoztat a Vatikáni Rádió. A püspökök emlékeztettek arra, hogy Szent Patrik ünnepe idén is a gazdasági válság időszakában érkezett el, amely sok embert és családot munkanélküliségbe vagy elvándorlásra kényszerít Írországban.

Ebből kiindulva az ír főpásztorok azt kérték, hogy Szent Patrik közbenjárásával a hívek imádkozzanak az elvándorlókért, és azért is, hogy befogadják a zöld szigetre menekülőket és migránsokat. Emlékezzenek arra, hogy ez a sors várt a történelem során írek millióira is, akik arra kényszerültek, hogy hazájuktól távol próbáljanak szerencsét.

Legyen nagyvonalú ez a befogadás, amelyet Isten és Szent Patrik gyermekeiként kell tennünk – kérték a püspökök. – Az írek védőszentje annak idején arra kapott meghívást, hogy szolgálja és vigye el Istent a hazájuktól messze élő embereknek.

Magyar Kurír