Konvent-Káptalandomb turisztikai attrakciófejlesztése

2018. július 12. (csütörtök) 15:53

#A Győri Egyházmegye által „GINOP-7.1.4-16-2016-00009” azonosítószámmal, „Konvent-Káptalandomb turisztikai attrakciófejlesztése” címmel elnyert pályázata célja a Győri Egyházmegye szakrális értékeinek megőrzése, fenntartása és bemutatása a turisztikai helyszínek fejlesztésén keresztül.

A projekt által érintett helyszínek:


  • 2858 Császár, Kossuth Lajos u. 107/A. – Szent Péter és Pál plébániaépület és közösségi ház
  • 9733 Horvátzsidány, Hideg u. 11. – plébánia épület
  • 9021 Győr, Káptalandomb 11. (hrsz. 7458), 13. (hrsz. 7459) - Káptalandomb Információs Pont és Közösségi Tér
  • 9021 Győr Káptalandomb 26. (hrsz. 7414) - Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár; Győri Nagyboldogasszony-székesegyház (hrsz. 7456)
  • 9400 Sopron, Várkerület 25. – Soproni Katolikus Konvent

A tervezett beruházás célja, hogy az ezeken a településeken található vallási emlékek híre minél több emberhez eljuthasson.

A megvalósítandó projekt a térségbe látogató turisták számának, illetve az itt eltöltött időnek, végső soron a turisztikai árbevételnek a növekedését célozza meg. Közvetlen, rövid távú cél a Győri Egyházmegye turisztikai termékkínálatának bővítése elsősorban jelentős volumenű beruházások megvalósításával, másodsorban marketing eszközökkel, melyek alkalmazásával a megvalósított beruházásokat sikeresen vezethetjük be a piacra.

Fontos, hogy minden generáció megismerje a Győri Egyházmegye szakrális értékeit, kincseit, ezért a projekt során olyan interaktív, innovatív művészetpedagógiai megoldások, eszközök kerülnek alkalmazásra, amelyek révén mind a fiatalok, mind az idősebbek érdeklődését felkelthetjük. A legmodernebb technológiai eszközök, korszerű kiállítási installációk hozzájárulnak ahhoz, hogy a fejlesztett turisztikai attrakciók a komplex élményszerzést szolgálják. A megvalósítás során kidolgozásra kerülő részletes marketingintézkedési tervben foglaltak betartásával, a legmodernebb és leghatékonyabb marketing eszközök nyújtotta lehetőségek kihasználásával elérhető a fejlesztéssel kialakuló új kínálat elemek, új turisztikai attrakciók piaci bevezetése, ismertségének kialakítása, fokozása. Minden hozzájárul ahhoz, hogy a fő piaci célcsoportok szempontjából pozitív attitűd alakuljon ki, mely végső soron a látogatottság növekedését eredményezi. Olyan kiállítások megvalósítása a terv, melyek időjárástól függetlenek, ezáltal a turizmus időbeni koncentráltsága mérsékelhető, a szezonális ingadozások kiküszöbölhetők.

A fejlesztéssel létrehozandó attrakciók célközönsége a társadalom minden tagja, ezen belül a vallás és hitélet, a kulturális értékek iránt érdeklődők. A kiállítások azoknak a látogatóknak is meghatározó élményt nyújtanak, akik az állandó értékeket, a rohanó világ ellenében létező állandóságot, a hit közösségi erejének nyomait keresik. Kiemelt célcsoportok az oktatási és nevelési intézményekből érkező diákok (óvodás kortól az egyetemistákig), a gyermekekkel érkező családok, a fogyatékkal élő és egyéb okból hátrányos helyzetű látogatók, a pedagógusok, valamint a tudományos kutatók.

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program

Egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztése”Pályázati azonosító: GINOP-7.1.4-16-2016-00009

Pályázat címe: Konvent - Káptalandomb turisztikai attrakciófejlesztése

A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2017.08.01.

A Projekt fizikai befejezésének napja: 2020.06.30.

A Projektre megítélt támogatás összege 1.100.000.000 Ft, azaz egymilliárd-százmillió forint.

A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }