Zarándoklat a tétszentkúti Segítő Szűzanyához

2018. szeptember 15. (szombat)

helyszín: Szentlélek-templom (Győr, Szentlélek tér 1.)

kezdés: 10.30 óra

A győri Szentlélek-templomtól gyalogos zarándoklat indul a tétszentkúti Segítő Szűzanyához. A zarándoklat útvonala: Győr-Gyirmótig kerékpárúton, Gyirmóton (5 km) keresztül (Szent László utcán), majd Koroncóig (földúton). Koroncón (6 km) keresztül (Szent István, Szent László és Temető utcán), majd töltésen és földúton Tét-Ürgehegyig (5 km), innen a pokvári földúton Tétig (6 km). Téten keresztül (Kisfaludy és Karsai utcán) földúton Tétszenkútra (5 km). A zarándokút összesen 27 km.

A zarándokok az út során felkeresik a győr-gyirmóti Szent László király és a koroncói Szent Anna-templomot, valamint megállnak a pokvári kastélynál, a téti zsidótemetőnél és Kisfaludy Károly születési helyén, Téten.

A győr-gyirmóti templomhoz körülbelül 12.15-kor; a koroncói templomhoz előreláthatólag 14 órakor érkezik a zarándokcsoport. Az útvonal teljes hosszán lehet csatlakozni a zarándokcsoporthoz. A zarándokok várhatóan 19 és 20 óra között érkeznek a tétszentkúti Páduai Szent Antal-templomhoz. 

A búcsúi szentmise főcelebránsa és szónoka Bors Imre gyömörei plébános atya lesz. A szentmise 20 óra 30 perckor kezdődik, majd gyertyás körmenetet tartanak a Szűzanya szobrával. A körmenet után a szervezők szeretettel várják agapéra a gyalogos zarándoklat résztvevőit. A szervezők kérése, hogy elemlámpát és gyertyát minden zarándok vigyen magával.

További információ kérhető Molnár Gábortól, a zarándoklat főszervezőjétől az alábbi elérhetőségeken: +3620/599-7785;