Az első főpásztori keresztelő a Családok évében

hétfő 8:00

A sopronkövesdi Galavics család jelentkezett elsőként azon felhívásunkra, mely szerint a Családok éve alkalmából, az Egyház családok, nagycsaládok iránti megbecsülésének kifejezéseként minden negyedik vagy többedik gyermek megkeresztelését szívesen vállalja Veres András megyéspüspök a Győri Egyházmegye teljes területén, amennyiben ezt a szülők kérik. A főpásztor a Galavics család negyedik gyermekét, a két hetes Andráskát február 17-én keresztelte meg a sopronkövesdi Kisboldogasszony-templomban. 

„Meg nem hajló szálfa” – In memoriam Simon József

vasárnap 8:00

Simon József pápóci prépost, székesegyházi kanonok, nyugalmazott teológiai tanár életének 94., papságának 69. évében február 7-én, hosszan tartó betegeskedés után, a szentségekkel megerősítve elhunyt. A sokak által Simon apát úrként ismert lelkipásztorra Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató emlékezik. 

Új elöljáró a Tihanyi Bencés Apátság élén

szombat 12:00

A Tihanyi Bencés Apátság közleményét olvashatják az alábbiakban.

Kegyelmi időszak kezdődik – Főpásztori szentmise hamvazószerdán

péntek 20:00

Veres András győri megyéspüspök február 14-én, hamvazószerdán szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmisén koncelebráltak: Németh László általános püspöki helynök és Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató, továbbá a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói, Lukácsi Zoltán rektor és Martos Levente Balázs prefektus, valamint Schmatovich János, a Német Ispita (Szentháromság) templom igazgatója.  

Hortobágyi Cirill a Pannonhalmi Főapátság új apátja

péntek 12:15

A Pannonhalmi Főapátság szerzetesközösségének közleményét a pannonhalmi főapát megválasztásáról az alábbiakban közöljük.

Húshagyó kedd Mocsán

péntek 8:00

Horváth István mocsai plébános atya meghívására gyűltek össze az egyházközség tagjai február 13-án a helyi Szent Miklós-udvarban, hogy közösen zárják le a farsangi időszakot beszélgetéssel, nótázással, a közös élmények felidézésével. Este tizenegy órakor megszólaltak a templom harangjai, figyelmeztetve arra, hogy éjfélkor már mindenki az otthonában kezdje meg a nagyböjti időszakot. 

Betegek világnapja a győr-szigeti egyházközségben

2018. február 15. (csütörtök) 9:00

Németh Gábor plébános február 10-én a lourdes-i Szűzanya ünnepe és a betegek 26. világnapja alkalmából szentmisét mutatott be a győr-szigeti Szent Rókus és Sebestyén-templomban.  A szentmisén koncelebrált Juhos Imre, a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet spirituálisa. A liturgia keretében került sor a betegek kenetének kiszolgáltatására.  Németh Gábor atya szentbeszédében az orvosok és az egészségügyi dolgozók gyógyításban betöltött szerepét emelte ki. 

Generációk találkoztak a győr-révfalui katolikus bálon

2018. február 15. (csütörtök) 8:00

Február 9-én, a győri Széchenyi Étteremben került sor a Római Katolikus Egyetemi Lelkészség, a győr-révfalui Szentháromság Plébánia, valamint a Szent László Katolikus Szakkollégium farsangi báljára. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a bál fővédnöke, Veres András megyéspüspök és Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora. „A jövő kapuit a fiatalok nyitják, de a kulcsokat az idősebbek őrzik. Nincs növekedés gyökerek nélkül, ahogy nincs virágzás új sarjak nélkül. Ezért nagy öröm, hogy ezen a bálon generációk találkoznak” – fogalmazott köszöntőjében Kaposi Gábor plébános, egyetemi lelkész.