„Jézus ajkaivá kell válnotok!” – Pap- és diakónusszentelést ünnepelt a Győri Egyházmegye

2018. június 16. (szombat) 18:00

Június 16-án a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban Veres András megyéspüspök ünnepi szentmise keretében áldozópappá szentelte Holpár Balázs diakónust, valamint diakónussá szentelte Both Zoltánt, Méry Lászlót és Varga Gábort a Győri Egyházmegye szolgálatára. A szentmisén koncelebrált Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök és az Egyházmegye papsága. 

Holpár Balázs atya újmiséje

csütörtök 8:00

Holpár Balázs atya a pappá szentelését követő napon, június 17-én újmisét mutatott be a soproni Szent István-templomban. A szentmisén asszisztáltak az Egyházmegye szolgálatára szintén június 16-án felszentelt diakónusok, Both Zoltán és Méry László. Az ünnepet megtisztelte jelenlétével Pápai Lajos nyugalmazott győri püspök, valamint számos paptestvér.

A győri Szent Imre-templom felszentelésének 75. évfordulóját ünnepelték

szerda 12:00

Hetvenöt évvel ezelőtt, 1943. június 3-án, áldozócsütörtökön szentelte fel a győri Szent Imre-templomot  Boldog Apor Vilmos püspök. A templomszentelés évfordulója alkalmából június 3-án, Úrnapján ünnepi szentmisét mutatott be Veres András győri megyéspüspök. A szentmisén koncelebráltak azok a paptestvérek, akik a Szent Imre Plébánián az elmúlt évtizedekben lelkipásztori szolgálatot teljesítettek. 

Vízből és Szentlélekből – Egy soproni család hatodik gyermekét keresztelte Veres András püspök

szerda 9:00

A soproni Szent Imre Plébánia hívei és a város Schönstatt Mozgalomhoz tartozó családjai – a közösség tagjai, amelyhez Petrekovich-Perjés Borbála és Kalicz Péter tartozik –, különleges alkalomra gyűltek össze június 15-én délután: a hatgyermekes család legkisebb gyermekét keresztelte meg Veres András győri megyéspüspök.

Jubiláns házaspárok hálaadása

szerda 8:00

2018. szeptember 1-jén, szombaton 10 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be a jubiláló házaspárok részvételével a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szervezők szeretettel hívják és várják azokat a házaspárokat, akik szentségi házasságkötésük kerek évfordulóját ünneplik (5., 10., 15., 20., 25., 30., 35., 40., 45., 50., 55., 60., 65.). Jelentkezni augusztus 6-ig lehet a Győri Egyházmegye plébániáin. A szentmisét követően a főpásztor vendégül látja a jubiláló házaspárokat a Püspökvárban.

Személyi változások a Győri Egyházmegyében – FRISSÍTVE

2018. június 16. (szombat) 17:00

Dr. Veres András megyéspüspök a Győri Egyházmegyében 2018. augusztus 1-jei hatállyal az alábbi változtatásokat rendelte el.

Boldog Apor Vilmos püspökre emlékeztek Szanyban

2018. június 16. (szombat) 8:00

Május 24-én a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola munkatársai és diákjai Boldog Apor Vilmos püspökre emlékeztek. A megemlékezés lelki csúcspontja az ünnepi szentmise volt, amelyet Veres András győri megyéspüspök a helyi plébániatemplomban mutatott be. 

„Aludj máskor!” – Aporos diákok sikere a középiskolai csapatok versenyén

2018. június 15. (péntek) 10:00

Az Aludj máskor! című vetélkedő középiskolás csapatok 24 órán át tartó, sokszínű, tartalmas megmérettetése. Győrben 13. alkalommal játszhattak egymással az ötvenfős iskolai válogatottak június 9-én. Nyolc győri, egy soproni és egy szolnoki középiskola csapata versenyzett az idei évben. A diákok műveltségi feladatokat oldottak meg, játszottak, táncoltak, sportoltak, barátságokat kötöttek, s közben képviselték iskolájuk értékrendjét. A tíz csapatból egyedüli katolikus iskolaként az Apor csapata a keresztény hitről tett tanúságot. 

ma

2018. június 24. (vasárnap)

A győrsövényházi Jó Pásztor szobor megáldása

helyszín: Győrsövényház, Keresztelő Szent János-templom

kezdés: 16 óra

2018. június 24. (vasárnap) – 2018. június 27. (szerda)

Szent László király ünnepe Agyagosszergényben

helyszín: Agyagosszergény, Szent László-templom

kezdés: 10.30

Misekereső