„Öltsétek magatokra az új embert” (Ef 4,24) – Ünnepeljük közösen szeminaristáink beöltözését!

szerda 11:00

A győri és a szombathelyi egyházmegyék kispapjai – Bodorkós Áron (Szombathely), Gulyás Vilmos (Győr), Hencz Márton (Győr), Kelemen Dávid (Győr), Kirchknopf Gergely (Szombathely), Palatinus Kristóf (Győr), Szántó Adrián (Szombathely), Tillinger Zoltán István (Szombathely), Vigh Balázs Zsolt (Szombathely) – 2018. november 24-én, szombaton a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban a 10 órakor kezdődő szentmisében ünnepélyesen magukra öltik a reverendát. A szentmise főcelebránsa Veres András győri megyéspüspök lesz. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves lelkipásztorokat, családtagokat, fiatalokat, ministránsokat és a híveket közös ünnepünkre!

Szent Márton ünnepe Egyházmegyénk oktatási intézményeiben

ma 8:00

A Szent Márton novemberi ünnepéhez kötődő hagyományokat Egyházmegyénk oktatási intézményeiben a pedagógusok, a szülők és a gyermekek közösen őrzik és ápolják. Az alábbi összeállításunkban bemutatjuk, hogy az idei évben miként emlékeztek a Savariában született szentre a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskolában, a mosonmagyaróvári Hildegard Óvodában, valamint a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégiumban. 

Az idei évben is találkoztak a levéltárosok Győrben

ma 7:00

Immáron 21. alkalommal gyűltek össze a levéltárosok Győrben november 7-én. Az idei találkozónak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum adott otthont. A levéltári nap nemcsak tudományos konferencia, hanem arra is jó alkalmat teremt, hogy a szervező intézmények – a Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Megye Győri és Soproni Levéltára, Győr Megyei Jogú Város Levéltára, a Győri Egyházmegyei Levéltár, valamint a Magyar Országos Közjegyzői Kamara levéltára és a Ráth Mátyás Evangélikus Gyűjtemény Levéltára – munkatársai találkozzanak egymással és a kutatókkal egyaránt.

Az MKPK körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére

tegnap 15:00

„Szent Erzsébet élete ma is példa mindannyiunk számára: imádságban eltöltött perceink, vezekléseink, kereszthordozásaink csakúgy, mint családi életünk és pihenéssel eltöltött időnk mind-mind kedvesek lehetnek az Úrnak, ha bennünk él az Ő szeretete.” A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére szóló körlevelét ezúton közöljük. 

Ferenc pápa üzenete a szegények második világnapjára

tegnap 8:00

Ferenc pápa 2016-ban, az irgalmasság szentéve végén hirdette meg a szegények második világnapját, azzal a céllal, hogy a keresztény közösségek az egész világon egyre inkább Krisztus szeretetének konkrét jelei legyenek a szegények és rászorulók számára. Ferenc pápa 2018. november 18-ra, az évközi idő 33. vasárnapjára szóló üzenetét teljes terjedelmében közöljük.

Egyházzenei találkozó a Káptalandombon

tegnapelőtt 8:00

2018. december 1-jén kerül sor a Győri Egyházmegyében szolgáló egyházzenészek, kántorok és kórusok találkozójára a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A program 9 óra 30 perckor kezdődik a kórusok bemutatkozásával, 11 órai kezdettel Veres András győri megyéspüspök mutat be szentmisét, 12 órától pedig Deák László orgonaművész zenetörténeti előadását hallgathatják meg az érdeklődők. A részvételi szándék jelzését és a kórusok által előadni kívánt művek jegyzékét a  e-mail címre várjuk. Szeretettel hívunk minden kedves érdeklődőt! 

Tatán fogadták a Hajléktalan Jézust

szerda 12:30

Tatán fogadták a Hajléktalan Jézus című alkotást november 9. és 11. között. Az együttérzés szobrát a Szent Imre kapucinus templom előtt helyezte el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A hajléktalan Jézus szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Dunántúli Régiójának központjával együttműködve hívta meg Tata városa a kapucinus templom búcsúja alkalmából. 

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont felszentelésének 25. évfordulóját ünnepelték

szerda 11:30

Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont felszentelésének 25. évfordulója alkalmából november 11-én Veres András győri megyéspüspök ünnepi szentmisét celebrált, majd megnyitották az oktatási intézmény tanulóinak alkotásaiból, valamint a 110 éve született Platthy György pécsi festőművész műveiből álló képzőművészeti kiállítást. 

ma

2018. november 17. (szombat)

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont

helyszín: 9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.

kezdés: 18 óra

holnapután

2018. november 19. (hétfő)

Fotókiállítás a Jubileumi évben

helyszín: Mosonmagyaróvár, Cselley-ház

kezdés: 18 óra

Misekereső