Örök nyugalomra helyezték Barna Máté atyát

szerda 10:00

Október 9-én örök nyugalomra helyezték Barna F. Máté domonkos szerzetest a soproni Szent Mihály-temetőben. A Szent Mihály-templomban bemutatott szentmisét és a temetési szertartást Veres András győri megyéspüspök vezette. Szabó Sándor Bertalan OP, a soproni Szent Júdás Tádé apostolról elnevezett Rendház házfőnöke szentbeszédben búcsúzott rendtársától. 

Családi napot tartottak Szanyban

péntek 11:00

Szeptember 29-én, Szent Mihály napján családi napot tartottak a szanyi Szent Anna-kápolnánál, ahol találkozhattak a helyi egyházközség hívei és a falu civil képviselői. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Veres András győri megyéspüspök. A program ünnepi szentmisével kezdődött, melyet a település plébánosa, Henczel Szabolcs atya mutatott be a Szent Anna-kápolnában. A szentmisét követően a családi nap főzőversennyel folytatódott, amely a Legler család győzelmével zárult. A zsűri elismerését fejezte ki a tizenöt nevező családnak, akik között a helyi cigány közösség is képviseltette magát. 

A Karitász önkénteseinek tartottak képzést Pannonhalmán

csütörtök 10:00

A Katolikus Karitász országos központja az egyházmegyék karitászaival együttműködve országszerte szervez képzéseket az önkénteseknek azzal a céllal, hogy a karitatív munka egyre hatékonyabban valósulhasson meg a rászorulók javára. A „Jól segíteni” program keretében szeptember 29-én a pannonhalmi Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánián rendezték meg a Győri és a Pannonhalmi Egyházmegye karitászönkénteseinek szóló szociális, karitatív alapképzést, amelyen a két egyházmegyéből összesen 76 önkéntes vett részt. A résztvevőket Lőrincz Pál OSB pannonhalmi plébános köszöntötte. 

Közös rózsafüzér imádsággal indítják a napot a győri Prohászka-iskolában

csütörtök 8:00

Októberben közös rózsafüzér imádsággal indítják a napot a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ munkatársai és diákjai Vlaj Márk győr-belvárosi segédlelkész, az oktatási intézmény püspöki biztosa vezetésével. 

Egyházmegyénk lelkipásztorai együtt köszöntötték a Szűzanyát Győrben

szerda 9:00

A Győri Egyházmegye papsága rekollekción vett részt október 8-án, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepén a Győri Hittudományi Főiskolán. A program Semsey Gábor egyetemi adjunktus, a Semmelweis Egyetem (Egészségügyi Közszolgálati Kar, Mentálhigiéné Intézet) munkatársának előadásával kezdődött. A rekollekció keretében a lelkipásztorok ünnepi szentmisét celebráltak Veres András megyéspüspökkel a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főpásztor örömét fejezte ki, hogy ezen a sajátosan magyar Mária-ünnepen mutathatja be a legszentebb áldozatot paptestvéreivel.  

A hit gyümölcse az öröm – Főpásztori szentmise Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya ünnepén

2018. október 10. (szerda) 8:00

Október 8-án, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya, Magyarország Főpátrónája főünnepén Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főpásztorral koncelebrált Németh László általános püspöki helynök, Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató, valamint a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói, Reisner Ferenc rektor és Kálmán Imre prefektus. A szentmisén zenei szolgálatot végzett a Győri Székesegyház Énekkara Vántusné Gaál Zsófia karnagy vezetésével, Pődör Lea kántor közreműködésével. Előadásukban többek között felcsendült Kodály Zoltán Magyar mise című kompozíciója.

Harangszentelés Egyházaskeszőn

2018. október 10. (szerda) 7:00

Veres András győri megyéspüspök szeptember 29-én, Szent Mihály, Szent Gábriel és Szent Rafael főangyalok ünnepén szentmise keretében áldotta meg az egyházaskeszői temető lélekharangját. A főpásztort Henczel Szabolcs plébános köszöntötte. Egyházaskesző a Győri Egyházmegye Rábán túli, Veszprém megyéhez tartozó egyházközsége. A helyiek összefogásából készült el a temetőkert harangja, amely az elhunytakért hív imára mindenkit.

Veres András győri megyéspüspök volt az egri ministránstalálkozó vendége

2018. október 9. (kedd) 10:00

Október 6-án az Egri Főegyházmegye ministránstalálkozójának vendége volt Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke Ternyák Csaba egri érsek meghívására. Az eseményről Kiss Péter, a Magyar Kurír munkatársa tudósított. 

ma

2018. október 16. (kedd)

Irodalmi est Szűcs Mihály verseivel

helyszín: Öttevény

kezdés: 17 óra

holnap

2018. október 17. (szerda)

Imaest fiataloknak a tiszta szerelemért

helyszín: Győr-Révfalu, Szentháromság-templom (Kálóczy tér 3.)

kezdés: 17.15

2018. október 17. (szerda)

Őszi Kincsesklub - "Könyvek és a Könyvek Könyve" címmel

helyszín: Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár (9021 Győr, Káptalandomb 26. Bejárat a Gutenberg tér felől)

kezdés: 10.00-12.00

október 20. (szombat)

2018. október 20. (szombat)

Lectio divina Tájmel Antal atyával

helyszín: Győr, Szent Imre-templom

kezdés: 16.30

2018. október 20. (szombat)

A szanyi Szent Vendel-kápolna búcsúja

helyszín: Szany, Szent Vendel-kápolna

kezdés: 14 óra

október 21. (vasárnap)

2018. október 21. (vasárnap)

Szent II. János Pál pápa tiszteletére Veres András megyéspüspök szentmisét mutat be Ruzsán

helyszín: Ruzsa, Tömörkény tér 1. (Csongrád megye)

kezdés: 16 óra

Misekereső