Képriport – Veres András püspök megkoszorúzta a Sopron belvárosában álló Mária-szobrot

tegnap 8:00

Veres András megyéspüspök december 7-én előesti vesperást vezetett a soproni Szent Júdás Tádé domonkos templomban, majd a Szeplőtelen Fogantatás főünnepe alkalmából, a római liturgia mintájára megkoszorúzta a belvárosi Mária-szobrot. 

Őrzik a betlehemezés hagyományát Kisbajcson

tegnapelőtt 8:00

Őseink hagyományát követve, idén is házról házra járva visszük el a kisded Jézus örömhírét Kisbajcson, a helyi ministránsokból és fiatalokból álló betlehemező csoporttal.  Hat évvel ezelőtt Kamocsai Antalné tanítónő támogatásával alakult újra a vidám betlehemes társaság – tájékoztatott Kovács Renátó Patrik, a kisbajcsi csoport vezetője. December 12-től 23-ig esténként minden helyi házhoz bekopogtatva, köszöntővel, versekkel és énekekkel idézik fel a Megváltó születését és a betlehemi pásztorok látogatását. Minden évben nagy szeretettel várják és fogadják a misztériumjátékot a kisbajcsiak – hangsúlyozta Kovács Renátó Patrik. 

Kismartoni zarándokok a győri Könnyező Szűzanyánál

vasárnap 14:15

A Kismartoni Egyházmegye Martinus című lapjának munkatársai zarándokoltak Győrbe Martin Korpitsch, a Kismartoni Egyházmegye (Diözese Eisenstadt) általános püspöki helynökének vezetésével december 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén. Martin Korpitsch szentmisét mutatott be a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban, majd a hívekkel a Könnyező Szűzanya kegyképe előtt imádkozott német és gradistyei horvát nyelven. A zarándokcsoportot a Győri Egyházmegye képviseletében Bognár István püspöki irodaigazgató, a Székesegyház plébánosa, valamint Schmatovich János székesegyházi prépost kanonok, egyetemi tanár, a győri Német Ispita (Szentháromság) templom igazgatója fogadta.

Veres András püspök áldotta meg a győri Szent Imre-templom adventi koszorúját

csütörtök 12:00

A győri Szent Imre-templom adventi koszorúját december 2-án, advent első vasárnapjának előestéjén Veres András megyéspüspök áldotta meg, ezt követően került sor az ünnepélyes gyertyagyújtásra. A szentmise elején a főpásztor felhívta a figyelmet arra, hogy az adventi készülődés fontos része a Krisztus várását jelképező adventi koszorú.

Advent első vasárnapjának vigíliáját ünnepelték a soproni orsolyita templomban

csütörtök 11:00

December 2-án, advent első vasárnapjának vigíliáján Kovács Gergő Vilmos templomigazgató megáldotta a templom és a családok adventi koszorúit, majd meggyújtották az első gyertyát. Ennek a közös liturgiának a célja nem titkoltan az is, hogy az adventi koszorú visszanyerje az eredeti rendeltetését, segítsen bennünket ne csak a templomokban, hanem a családi otthonokban is az adventi lelki készületben – tájékoztatott Kovács Gergő Vilmos templomigazgató.

Képriport – Ökumenikus adventi imádság a győr-révfalui Szentháromság-templomban

csütörtök 10:00

Ökumenikus adventi imádságot vezetett Bogdányi Mária evangélikus és Kaposi Gábor római katolikus egyetemi lelkész, győr-révfalui plébános december 5-én a győr-révfalui Szentháromság-templomban.

A szeretet ott növekedhet, ahol a döntés visszavonhatatlan – Győri egyetemisták a házasságról beszélgettek Veres András püspökkel

csütörtök 9:00

Veres András megyéspüspök volt a vendége a Beszélgess velem! programsorozat november 28-i, házasságról szóló alkalmának a győri Széchenyi István Egyetemen. 

Egymillió csillag a szegényekért – Idén Győrben indították útjára a Katolikus Karitász országos adventi programját

csütörtök 8:00

A győri Széchenyi téren került sor a Katolikus Karitász idei Tárjátok ki szíveteket! programsorozatának kiemelt eseményére, az Egymillió csillag a szegényekért akció országos megnyitójára december 3-án, advent első vasárnapján. Az eseményt Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója nyitotta meg.