Újabb ciklussal bővült a NEK alkalmából készülő intonációsorozat

tegnapelőtt 10:00

A Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából készülő intonációk újabb ciklusaként megjelent Maróti Gábor zeneszerző, egyházmegyei zeneigazgató mindenszentek főünnepére és halottak napjára komponált rövid előjátéksorozata, amely a Szent vagy, Uram! énektár népénekeihez nyújt módszertani segédletet a főiskola kántor szakán tanuló hallgatóknak, valamint a magyar népénektárakat alkalmazó kántoroknak. A darabokat gyászszertartások során is elő lehet adni. A szerző előadásában meghallgathatók a Győri Egyházmegye Youtube-csatornáján, a kották letölthetőek ITT.

A Prohászka név viselése hivatást jelent – Névadójukra emlékeztek a győri orsolyita iskola diákjai

tegnapelőtt 8:00

Huszonöt évvel ezelőtt az újrainduló győri orsolyita iskolát Pápai Lajos püspök Prohászka Ottokárról nevezte el. Az iskola tanulói és tanárai október 13-án főpásztori szentmise és természettudományos programsorozat keretében emlékeztek meg a tudós püspök 160. születésnapjáról

Főpásztori látogatás Bábolnán

kedd 8:00

Szalai Gábor plébános meghívására október 14-én Veres András győri megyéspüspök hálaadó szentmisét mutatott be a bábolnai Nepomuki Szent János-templomban a település várossá nyilvánításának 15. évfordulója alkalmából.

Családi napot tartottak Szanyban

2018. október 12. (péntek) 11:00

Szeptember 29-én, Szent Mihály napján családi napot tartottak a szanyi Szent Anna-kápolnánál, ahol találkozhattak a helyi egyházközség hívei és a falu civil képviselői. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Veres András győri megyéspüspök. A program ünnepi szentmisével kezdődött, melyet a település plébánosa, Henczel Szabolcs atya mutatott be a Szent Anna-kápolnában. A szentmisét követően a családi nap főzőversennyel folytatódott, amely a Legler család győzelmével zárult. A zsűri elismerését fejezte ki a tizenöt nevező családnak, akik között a helyi cigány közösség is képviseltette magát. 

A Karitász önkénteseinek tartottak képzést Pannonhalmán

2018. október 11. (csütörtök) 10:00

A Katolikus Karitász országos központja az egyházmegyék karitászaival együttműködve országszerte szervez képzéseket az önkénteseknek azzal a céllal, hogy a karitatív munka egyre hatékonyabban valósulhasson meg a rászorulók javára. A „Jól segíteni” program keretében szeptember 29-én a pannonhalmi Gyümölcsoltó Boldogasszony Plébánián rendezték meg a Győri és a Pannonhalmi Egyházmegye karitászönkénteseinek szóló szociális, karitatív alapképzést, amelyen a két egyházmegyéből összesen 76 önkéntes vett részt. A résztvevőket Lőrincz Pál OSB pannonhalmi plébános köszöntötte. 

Közös rózsafüzér imádsággal indítják a napot a győri Prohászka-iskolában

2018. október 11. (csütörtök) 8:00

Októberben közös rózsafüzér imádsággal indítják a napot a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ munkatársai és diákjai Vlaj Márk győr-belvárosi segédlelkész, az oktatási intézmény püspöki biztosa, valamint a Prohászka-iskola tanárai vezetésével. 

Örök nyugalomra helyezték Barna Máté atyát

2018. október 10. (szerda) 10:00

Október 9-én örök nyugalomra helyezték Barna F. Máté domonkos szerzetest a soproni Szent Mihály-temetőben. A Szent Mihály-templomban bemutatott szentmisét és a temetési szertartást Veres András győri megyéspüspök vezette. Szabó Sándor Bertalan OP, a soproni Szent Júdás Tádé apostolról elnevezett Rendház házfőnöke szentbeszédben búcsúzott rendtársától. 

Egyházmegyénk lelkipásztorai együtt köszöntötték a Szűzanyát Győrben

2018. október 10. (szerda) 9:00

A Győri Egyházmegye papsága rekollekción vett részt október 8-án, Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya főünnepén a Győri Hittudományi Főiskolán. A program Semsey Gábor egyetemi adjunktus, a Semmelweis Egyetem (Egészségügyi Közszolgálati Kar, Mentálhigiéné Intézet) munkatársának előadásával kezdődött. A rekollekció keretében a lelkipásztorok ünnepi szentmisét celebráltak Veres András megyéspüspökkel a Nagyboldogasszony-székesegyházban. A főpásztor örömét fejezte ki, hogy ezen a sajátosan magyar Mária-ünnepen mutathatja be a legszentebb áldozatot paptestvéreivel.  

holnap

2018. október 20. (szombat)

Lectio divina Tájmel Antal atyával

helyszín: Győr, Szent Imre-templom

kezdés: 16.30

2018. október 20. (szombat)

A szanyi Szent Vendel-kápolna búcsúja

helyszín: Szany, Szent Vendel-kápolna

kezdés: 14 óra

holnapután

2018. október 21. (vasárnap)

Szent II. János Pál pápa tiszteletére Veres András megyéspüspök szentmisét mutat be Ruzsán

helyszín: Ruzsa, Tömörkény tér 1. (Csongrád megye)

kezdés: 16 óra

október 23. (kedd)

2018. október 23. (kedd)

Emlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire

helyszín: Öttevény

kezdés: 16 óra

Misekereső