Augusztus 15-én Mária mennybevételét, Székesegyházunk búcsúját ünnepeljük

ma 7:00

A Katolikus Egyház augusztus 15-én, szerdán Szűz Mária halálát és mennybevételét, vagyis Nagyboldogasszony napját ünnepli. Ferenc pápa így fogalmaz: Mária hite életút. A zsinat leszögezi, hogy Mária a „hit zarándokútját járta” (LG, 58). Ezért ő előttünk jár ezen a zarándokúton, elkísér és támogat bennünket.

Új népének-intonációk Nagyboldogasszony és Szent István király ünnepére

ma 8:15

A Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének kiadásában közreadott intonáció-sorozat újabb részeként megjelentek a Nagyboldogasszony és Szent István király ünnepének népénekeihez komponált új bevezető orgona-előjátékok. A darabok szerzője Maróti Gábor tanszékvezető, a Győri Egyházmegye zeneigazgatója. 

Könnyűzenével Krisztus Király szolgálatában

ma 8:00

A győrújfalui Kisztus Király Plébánián működő Öröm Hírnökei ének- és zenekar tagjaival beszélgettünk indulásról, a zenei szolgálat örömeiről és a jövőbeli tervekről. Az interjú a Hitvallás júliusi számának Musica sacra rovatában jelent meg.

A győri Szent József Diákotthon várja az egyetemista lányok jelentkezését

tegnap 10:00

A keresztény szellemiségű, családias kollégium 4-5 ágyas szobákkal, valamint közösségi helyiséggel, rendezett udvarral, internet-hozzáféréssel, nyelvtanulási (olasz, angol), főzési, sportolási (futópad, pingpongasztal) és a zenészek számára gyakorlási lehetőséggel várja a Győrben továbbtanuló egyetemista lányokat. A rendházhoz tartozó, Boldog Apor Vilmos vértanú püspök által felszentelt kápolnában heti két alkalommal szentmisén is részt lehet venni. Az Árvaház utca 10. szám alatt található diákotthontól a Széchenyi István Egyetem épületegyüttese tizenöt perc alatt gyalog elérhető, illetve helyi járatos busszal is megközelíthető. A szállás havi díja 13.000 forint. A szervita nővérek szívesen fogadják a jelentkezéseket, amíg van szabad férőhely. További információkat kérni és jelentkezni személyesen, postai úton, interneten, továbbá telefonon keresztül lehet. 

Szent Anna-búcsút ünnepeltek Szanyban

tegnap 8:00

Július 29-én tartották Szanyban a hagyományos Szent Anna-búcsút, a település határában található Szent Anna-kápolnánál. A délelőtti ünnepi szentmisén több százan vettek részt. A szentmise főcelebránsa Juhos Imre, a Győri Papnevelő Intézet spirituálisa volt.

Péntek József atya mutatott be szentmisét Apor Vilmos püspök tiszteletére

2018. augusztus 9. (csütörtök) 8:30

Péntek József atya augusztus 6-án, Urunk színeváltozása ünnepén gyémántmisét mutatott be Boldog Apor Vilmos püspök tiszteletére a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmisén koncelebrált Bognár István városplébános, Boros Károly nyékvárkonyi plébános, valamint Brezina Balázs kónyi plébános. 

Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs ad hangversenyt a győri Székesegyházban

2018. augusztus 9. (csütörtök) 8:00

Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész Nyújtsd ki mennyből című közös előadásukkal várják az érdeklődőket augusztus 15-én 20 órai kezdettel a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. 

Hittantábor Winkler Zsolt atya vezetésével

2018. augusztus 8. (szerda) 8:00

Június 26. és 30. között került megrendezésre a hittantábor a somogyszobi Erdészeti Erdei Iskola és Oktatási Központban Winkler Zsolt öttevényi plébános atya vezetésével. A táborozó gyermekek, fiatalok Börcsről, Győrből, Kunszigetről, Mosonmagyaróvárról, Mosonszentmiklósról és Öttevényről érkeztek. „Bőven volt részünk élményekben. Uzsonnáztunk a keszthelyi Festetics-kastély parkjában, jártunk a Kis-Balatonnál, megtekintettük a Kányavári-sziget élővilágát, túráztunk a Kaszó és Szenta közötti útvonalon közlekedő kisvasút nyomvonalában, végigjártuk a kaszói lombkorona-tanösvényt, megcsodáltuk a Baláta-tó élővilágát, csobbantunk a kaposvári Virágfürdőben és a Balatonban. Természetesen nem maradhattak el a napi szentmisék, a hagyományos, kézműves-kreatív és sportos csapatversenyek sem, illetve a szalonnasütés is szerves részét képezte az együttlétünknek. Tettük mindezt Fekete István író, az erdész-vadász irodalom legismertebb művelője szellemiségében” – számolt be Sallai Regina a táborban szerzett élményekről. 

ma

2018. augusztus 15. (szerda)

Nagyboldogasszony ünnepe Frauenkirchenben

helyszín: Frauenkirchen, Boldogasszony-bazilika

kezdés: 13 óra

2018. augusztus 15. (szerda)

Főpásztori szentmise és hangverseny a Székesegyház búcsúünnepén

helyszín: Győr, Nagyboldogasszony-székesegyház

kezdés: 18 óra

Misekereső