Virágvasárnap a nagyhét ünnepélyes megnyitása

ma 9:00

Virágvasárnappal, az idei évben március 25-én, megkezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Virágvasárnap Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg a Katolikus Egyház.

Stabat Mater – A Győri Filharmonikus Zenekar negyheti hangversenye a győri evangélikus öregtemplomban

ma 8:00

A Győri Filharmonikus Zenekar Istvánffy Benedek-hangversenybérletének nagyheti hangversenye március 28-án, nagyszerdán, 19 órakor kezdődik a győri evangélikus öregtemplomban. A Stabat Mater című koncerten az olasz opera történetének nagy mestere, Gioacchino Rossini azonos című műve hangzik el. A kompozíció a Győri Filharmonikus Zenekar és Veszprém Város Vegyeskara – karigazgató: Erdélyi Ágnes – mellett magyar énekesek közreműködésével csendül fel. Az esten szólistaként fellép Kolonits Klára (szoprán), Megyesi Schwartz Lúcia (alt), Pataki Adorján (tenor) és Kovács István (basszus). A hangversenyen vezényel a március 15-i nemzeti ünnep alkalmával Liszt-díjjal kitüntetett Pad Zoltán, a Magyar Rádió Énekkarának vezető karnagya. Jegyek kaphatók a Richter Terem jegypénztárában és a Jegymester hálózatában. A szervezők szeretettel hívnak és várnak mindenkit. 

Győri kispapok zarándokoltak Észak-Burgenlandba

tegnap 9:00

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön Schmatovich János székesegyházi prépost-kanonok, professzor, teológiai tanár vezetésével a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet elöljárói, tanárai és növendékei Észak-Burgenlandba zarándokoltak.

A győri Könnyező Szűzanya-búcsú második napja

tegnap 8:00

Március 17-én a Győri Egyházmegye lelkipásztorai és szüleik zarándokoltak el a Káptalandombra, hogy kifejezzék tiszteletüket a Könnyező Szűzanya kegyképe előtt. A nap papi rekollekcióval kezdődött Varga László kaposvári megyéspüspök vezetésével. A rekollekcióval egy időben Veres András győri megyéspüspök a paptestvérek szüleivel találkozott. A délelőtti szentmisére hívek sokasága töltötte meg a Székesegyházat. Az oltár körül állt Varga László főcelebráns mellett Veres András győri megyéspüspök és Pápai Lajos nyugalmazott püspök, Németh László általános püspöki helynök és Bognár István városplébános, püspöki irodaigazgató. 

A szeretet szolgálatában – Nyílt napot szervez a Győri Egyházmegyei Karitász

hétfő 9:00

Egyházmegyei segélyszervezetünk, a Győri Egyházmegyei Karitász március 20-ra, a szociális munka világnapjára nyílt napot hirdet. A győri Apor Vilmos Ház (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.) munkatársai a 9-től 12 óráig tartó nyílt nap során bemutatják az intézmény működését, feladatait és lehetőségeit, valamint megosztják a tettekben megnyilvánuló, szolgáló szeretettel kapcsolatos élményeiket. A látogatók emellett fogyatékkal élőkkel kapcsolatos érzékenyítő előadást hallgathatnak meg az egyik érintett munkatárs, Borsodi Erzsébet előadásában. A Karitász ezen a napon szeretettel várja önkénteseit, az Egyházmegye plébániai közösségeit, hittancsoportjait, katolikus iskoláink diákjait és minden kedves érdeklődőt. Legyen Ön is a szolgáló szeretet apostola!

A Szűzanya ma is könnyezik miattunk – Fazakas Zoltán Márton premontrei apát mutatott be szentmisét a búcsú harmadik napján

hétfő 8:00

A Könnyező Szűzanya búcsújának harmadik napján, nagyböjt ötödik vasárnapján, március 18-án ünnepi szentmisét mutatott be Fazakas Zoltán Márton OPraem csornai apát a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. A szentmise elején Veres András győri megyéspüspök külön köszöntötte a Sopronkövesdről érkezett gyalogos zarándokokat. 

Gyermeknevelésről szóló kerekasztal-beszélgetést tartottak Mosonmagyaróváron

hétfő 6:00

Február 1-jén a mosonmagyaróvári Óvárosi Kávéház és Étterem adott otthont annak a Családok Éve alkalmából, az Óvárosi esték programsorozat keretében szervezett kerekasztal-beszélgetésnek, amelynek központi témája a gyermekvállallás és a gyermeknevelés volt. Az eseményen részt vett Kapui Jenő mosoni plébános, Cselovszki Katalin óvónő, fejlesztő pedagógus, valamint Stencinger Noémi, a helyi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője. A résztvevők kiemelték, a gyermekek családon belüli és társadalmi helyzetével, a gyermekvállalással és gyermekneveléssel kapcsolatos problémáknak kétségtelen, hogy globális okai is vannak, és a helyzetet jelentős mértékben befolyásolja a folyamatosan alakuló társadalom, az anomáliák azonban leginkább a korábbi többgenerációs családmodell felbomlásával, a családon belüli szerepek módosulásával, az értékrendek markáns megváltozásával állnak összefüggésben.

Kulturális programokkal kezdődött a győri Könnyező Szűzanya búcsúja

vasárnap 8:00

A győri Könnyező Szűzanya búcsúja március 16-án, pénteken kezdődött a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Köszöntőt mondott és koszorút helyezett el a Könnyező Szűzanya kegyképét a Székesegyháznak örökül hagyó Walter Lynch püspök emléktáblájánál Veres András győri megyéspüspök, Pat Kelly budapesti ír nagykövet és Somogyi Tivadar győri alpolgármester.